Doorlopend Krediet

Doorlopend Krediet: Geld lenen tegen flexibele condities


Geld lenen – Wat is een Doorlopend Krediet?

Doorlopend Krediet, daarnaast wel flexibel krediet ofwel DK genoemd, is vanwege zijn flexibele voorwaarden de populairste geld krediet variant. Geld lenen in de vorm van een doorlopend krediet betekent boetevrij aflossen en reeds ingeloste bedragen wederom opnemen als u dit wilt. Afwijkend dan bij de persoonlijke lening hoeft bij een doorlopend krediet niet het complete krediet bedrag in een maal opgenomen te worden maar kan een gedeelte van de lening in depot blijven staan tot u dit mogelijk achteraf nodig heeft. Bij deze geld krediet variant betaalt u uitsluitend rente over het daadwerkelijk opgenomen geldbedrag van de lening .
Afwijkend dan bij de persoonlijke lening is het doorlopend krediet een krediet is met een variabele krediet rente waardoor op voorhand de looptijd van deze krediet niet vast staat. Lenen met deze krediet variant betekent dat bij een stijging van de krediet rente de theoretische looptijd meer wordt terwijl bij een lagere krediet rente de theoretische looptijd korter zal worden wat vanzelfsprekend wederom van invloed is op het totaalbedrag dat voor het doorlopend krediet terugbetaald dient te worden aan de bank .
Een continue krediet is als krediet variant geschikt voor onder andere de aankoop van een nieuwe badkamer . Een doorlopend krediet is zelden een juiste krediet variant voor het financiëren van een auto. De Persoonlijke Lening is als lening variant wel uitermate geschikt als auto financiering.

Bron : http://www.credifinance.nl

Voordelen doorlopend krediet:
Boetevrij aflossen op de lening
Opnemen tot de kredietlimiet waardoor altijd geld achter de hand
Lenen met vaste lage maandtermijn
Geldlening rente gemiddeld geringer dan bij een persoonlijke lening

Nadelen doorlopend krediet:
Rente veranderlijk
Theoretische looptijd
Geldlening zonder vaste looptijd
Geldlening variant met mogelijkheid tot onvoorwaardelijk (weer) opnemen tot aan kredietlimiet kán een val zijn.

Plaats een reactie